Hopp hopp

Hoppning för hela slanten idag, vad är det som händer??  ;)

Setat som funktionär i domartornet på hopptävlingarna idag, lite småsegt efter ett par timmar, men alltid kul att få se lite trevliga ritter :)
Ronnebys lag tog andra raka segern i hoppallsvenskan, kul kul! Duktiga tjejer. Hrm, tjejer.

Därefter blev det ännu mer hoppning. Min lilla unghäst fick busa av sig lite tillsammans med min duktiga unghästpilot. Alltid lika duktiga!
Därefter, ännu mer hoppning. Mamma fick för sig att jag skulle hoppa hennes häst. Hrm, pj.a Brukar inte bjuda på nån vidare spänning. Idag va det dock första hoppträningen på gräsbanan, plus att han inte hoppat på bra länge. Lyckades faktiskt tända till riktigt bra! Till och med sprången börjar bli nåt. Klippte till på ett litet räcke så jag fick en riktigt bra skjuts i rumpan en gång..;) Låg lite nära, så chansade och tryckte av, jäklar! Fräckt. Han som hoppat som en skadeskjuten älg innan. Kanske kan bli nåt iaf.. ;)
Därefter, ÄNNU mer hoppning..! Även lillponny fick  skutta lite, pigg som en galning. Pep till i varje galoppfattning och kastade sig iväg som en stolle. Jättefin på hinder, sög tag i hindren jättebra.
Mina hästar kan ALLT!  Både kröka på nacken och hoppa pinnar.. ;)

Tja, gårdagen så. Ännu en dag i hundranitti.
Börjar dagen i skolan med ett par timmars hälsokurs. Påbörjat ett grupparbete om träningsberoende.
Därefter snabblunch, energibar och äpple, sen på med löparkläderna. Tog ett par varv runt motionsspåret, kom dessutom på den eminenta idén att maxa träningen lite till.. Så vid varje bänk jag spräng förbi (och på valjeskogarnas motionsspår finns det mååånga bänkar) så skulle jag göra 10 armhävningar. Många varv - många bänkar - många armhävningar... :P  Träningsvärk, gott!  ;)
Därefter, hem och ta en macka, sen vidare till en tillridningsponny i ronneby. Gick riktigt bra denna gången, han blir bättre o bättre.
Sen hjälpa mamma och släppa in lektionshästarna, sen hem till mina egna djur.
Ponnyn fick ut och lunka i skogen en sväng, om man nu kan kalla hennes tempo för lunk.. :P
Unghästen va hur fin som helst att rida! Jättefin i handen och bjöd på bra. Duktig liten tjej!
Kvällen innebar fredagsmys med katterna, en skål godis och Män som hatar kvinnor på hyr-dvd som inte jag sett tidigare. Mycket bra film!  

Ja, det va väl det.
Morgondagen bjuder på ännu mer hoppning.. Ponnyhoppningar som jag lovat hjälpa till med. Hrm.
Sen rida ett gäng hästar, sen blir det långlöpning hemma i stan.
Man rostar inte igen i alla fall, som en klok man i vita ridbyxor sa... ;)

God natt gott folk.

Var är min träningsvärk??

Försöker samla kraft och energi för att ta tag i saker som jag egentligen varken vill eller borde göra.. Alltid lika drygt. Och alltid samma strul, inte direkt första gången heller. Och alltid samma lama ursäkter, ojdå, hoppsan, sorry. Aldrig att det kan flyta på som det ska, blir så matt. Inte ens fast man äntligen tagit sig därifrån så slipper man skiten.. Suck. Stor suck.
Nåväl.

Och inte har jag nån träningsvärk heller! Eftersom att jag går på världens roligaste skola, så har jag förmånen att få träna på skoltid. Antingen självständigt, vilket oftast brukar innebära en löptur i de vackra bokskogarna. Eller så är det som igår, ett gemensamt träningspass med hela klassen. Förra veckan var det Body Balace, gick att skrapa ihop lite skaplig träningsvärk av det, bra! Man ska känna av att man tränat, annars är det värdelöst..
Igår var det dock pensionärsidrotten vattengympa som stod på schemat.. Visst, klart man är positiv och går in för det med öppet sinne, det måste ju gå att träna under vatten också liksom. Men icke! Hur hårt och snabbt och tufft jag än gjorde rörelserna, så blev det ändå inte jobbigt.. :P  Jag trampade mitt jävla vatten, jag gjorde mina benspark, jag simmade framåt, jag åkte skidor och jag simmade ryggsim. Ingenting! Inte ens en liten svettpärla. Det enda jag fick var vatten i ögonen och undervattenssparkar på låren...
Nä, pensionärsidrott.
Vattengympa får 1 av 5 toasts.
Nästa vecka blir det allt löpardojjorna igen.. Följt av ett knippe  armhävningar, chinups och situps, för att kompensera.
Ja, jag är sjuk... ;)

Gårdagskvällen bjöd på en mycket trevlig kväll ihop med en gammal god vän och en flaska rött. Märkligt vad mycket bra saker man kommer fram till efter ett par glas.. ;) Helt plötsligt blir alla lösningar så himla enkla, haha.
Och dessutom i kombination med världens klokaste vän, oslagbart.


Nä, om man skulle ta tag i saken och pallra sig iväg nångång.. Suck.

Nu händer det grejer!

Nu börjar det hända grejer i Winklers vardag.
Ledig dag i torsdags, spenderades på Ikea! Favoritplacet, helt klart! Jag tror helt klart att jag befinner mig i riskzonen för att potentiellt kunna shoppa ihjäl mig.. Tur jag har min klena studentekonomi som hindrar mig.. ;)
Det inhandlades i alla fall bland annat en fåtölj, ett bord, en ny hatthylla och lite annat sånt som man inte visste att man behövde men som man inte kan vara utan. Fantastiskt.. ;)
Lördagen bjöd på ännu en tripp till Kalmar, denna gången frör att hämta min massgebänk! Lyckades hitta en kanonfin på Blocket för ett riktigt skampris, taget! Så nu, alla vänner, alla som känner er lite krokiga i ryggen - på strandgatan 5 bor jag och min massagebänk! ;)
Idag har jag legat 2 timmar och blivit masserad, därefter 2 timmar och knådat själv. Trivs mycket bra på min skola.. ;)
Kvällen har tillbringats tillsammans med min duktiga unghästryttare, min lilla häst hoppar så fint så! Tycker en stolt matte i alla fall... ;) Mycket nöjd!
Helgen blir det dressyr-DM för hela slanten! Ponnyklasser på lördagen, misstänker att jag får sitta som domarsekreterare. Därefter åter ett besök av unghästproffset. Söndagen är det min tur att visa upp min fina lilla häst, DM för stora hästar. Hoppas den fina formen vill visa sig även på söndag, ponny är såå tokfin just nu! Hoppas hoppas! ;)
I övrigt, jag trivs :)


Winkler lever livet

Dax för en kort uppdatering känner jag.
Skolan har alltså dragit i gång, kan bara sammanfatta det på ett vis - underbart!
Skolan är otrolig, klassen är super och lärarna är toppen. Och ämnena är ju inte att förglömma.
Idag har vi jobbat med ansiktsbehandlingar och ansiktsmassage, gårdagen bjöd på klassisk svensk massage med tyngdpunkt på ryggmassagen, och imorgon blir det psykologi och fys-träning! Trivs verkligen hur bra som helst.

Hästarna får bli nästa punkt att uppdatera. Detta sammanfattas dock på samma vis som skolan - underbart.
Lobba är helt makalös, kalasfin! Tävling i Trolleholm till helgen, ska bli riktigt kul! Va ett tag sen vi tävlade nu, och nu blir det dessutom två MsvB-klasser. Spännande! 
Unghästen fortsätter att funka finfint. Där finns numera också grenen "kast med liten hoppryttare" i veckoplaneringen, haha ;)  Nä, men faktum är att jag är mycket nöjd och tacksam över det jobb min tillfälliga beridare gör. Thanks! :) 

Träningen får avsluta denna korta uppdatering.
Detta är ju tyvärr det som drabbas rätt illa i och med skolstarten. Saknar nog lite tid till att träna, saknar verkligen löpträningen. Istället för sommarens 3 mil i veckan är jag nu nere på mellan 1-2 mil i veckan. Visst, inte illa, men trist när man börjar känna hur kondisen och orken går ner. Men men. Får bli nya tag! Skönt att vi har lite fys-träning på schemat i skolan i alla fall.

Nåja, en ganska medelmåttig, men dock tillräcklig, uppdatering från vad som händer i en Winklers vardag.
Och! Killar i ridbyxor är snyggast, så är det bara.   ;)

RSS 2.0