Hej Extrakilon!

Så, då va julen avklarad och överlevd även detta året.
Och som ett brev på posten - Hej extrakilon!  :/
Men desto större anledning att tillbringa ännu mer av mina lediga timmar på gymmet, gott!
Efter nyår är det dax att börja med morgonpromenader också, ska bli skönt.

Julafton inleddes som planerat med ett pass Indoor Walking på gymmet, galet härligt! Trevligt folk, go stämning och massa svett! Roligaste passet ever, helt klart! Dessutom bidrog det lite till att jag faktiskt klarade av att sitta still och vara social resten av dagen, när benen va ordentligt avrastade.
Stort tack till Åse för ett grymt pass, helt enkelt!

Nu har snön äntligen försvunnit från min paddock, äntligen kan mina små djur börja röra på sig igen! Har inte velat rida i snön eftersom mina hästar inte har sulor, blir sånna hemska klampar under hovarna. Inte kul. Så dom fick lite ledigt, behövs ibland det med.
Men nu är det slut på vilan! Började rida igång ponnyn igår och unghästen idag, spännande värre.. Pigga som as båda två, unghästen känns skapligt högexplosiv. Men men, dör man så gör man.

För att ta igen all ridning jag missat har min mor bestämt att jag ska rida igenom hennes ridskolehästar nu i mellandagarna. Kan också bli spännande.. Men visst, längesen jag red lilla Scoop, ska bli kul. Plus ett gäng andra dårar som ska motioneras. Jaja, nån ska ju göra en insatts..

Senare ikväll blir det pass på gymmet, måndag! Dock inte trippelpass som det brukar bli, bara dubbel. Ska styrketräna med Marco imorgon, lika bra att hålla igen lite och spara på energin då. Man måste ju impa lite ;)

Och på tal om styrketräning, fick se bilder på min mosters arbetskamrat, som va 2a på SM, 1a NM och 11a VM i Body Building. Shit! Där snackar vi Muskler! Nja, inte riktigt så jag vill se ut, lite väl extremt. Men ändå, riktigt imponerande.


Well well, ta hand om er.

Dan före...

Trodde aldrig att den här tanken skulle tänkas i mitt lilla huvud, men KUNDE det inte vara minusgrader ett par dagar till?!?  Nejdå, dagen innan julafton blir det plusgrader och skiten blir tung, slaskig och tråkig. Nä, hellre kall och fluffig snö! Ska det va så ska det!
Men visst, det är dock snö på julen, det är jag i alla fall tacksam för.

Morgondagen kommer bli precis så späckad och härlig som bara julen är. 
Överst på listan står ett pass på gymmet på morgonen - gott! Därefter fika hos gammelfarfar. Sen stannar hela världen, i alla fall i vår familj, när klockan bli tre och dax för Kalle Anka! Därefter julklappsutdelning, där lillpluttan står i centrum - min kusin och guddotter. Sen ramlar resten av släkten in och äter julmiddag. Och äter lite till, och lite till.. Märkligt att det alltid ska svullas nåt så in i ... just denna dag. Well well. Efter det blir det mys med familjen och massa julgodis, choklad, nötter och frukt.. Phu, blir till att köra dubbla pass på gymmet resten av året.. ;)

Så kommer min jul se ut, hoppas ni alla andra också har en toppenjul att se fram emot!

Så från Mig alla, till Er alla - En riktigt GOD JUL!

Christmas magic

För ungefär ett par veckor bestämde jag mig.
Det här ska bli den bästa julen sen barnsben. Ska.
Och ändå sen dess har jag förtvivlat sökt efter den där magiska julstämningen som fanns när man va liten. Den där känslan som bara kan beskrivas genom en Astrid Lindgren saga.
Jag har pyntat min lilla lägenhet upp till taket, jag tvingar mamma att göra egna köttbullar och julkorv till julbordet, och idag ska vi baka julgodis och papparkakor efter mina starka påtryckningar. Julstämningen SKA fram, man måste bara jobba lite.
Så nu! Ute ligger massor med härlig snö (jag står dock fortfarande fast vid att snö bara är härlig och öht acceptabel i december månad), guddotter med familj (älskade moster!) är på väg ner, det luktar mat och bak överallt. Nu börjar jag äntligen känna mig som ett bullerbybarn igen. Det är jul på riktigt det.

Efter att ha rannsakat mig själv, så där som man bara kan göra under de där filosofiska timmarna innan man somnar, jag har kommit fram till följande slutsats.
Det är förra årets totala avsaknad av jul som måste kompenseras.
För första gången firande jag inte jul med min familj. Jag firade med en familj jag knappt kände, vars enda koppling till mig avskydde mig som pesten. Med tårar i ögonen åkte jag från min familj på förmiddagen, bara för att i någon form av sista tappert försök visa min godhjärtade sida. Och för vad? För en person som totalt ignorerade en hela dagen, så som alla andra dagar. Den dagen satt jag i min lilla bubbla och mådde mest allmänt dåligt, runt om mig hade dom trevligt och mysigt, men jag va bara där som statist.
När man tvingar sig att se tillbaka på den tiden inser man hur totalt hjärntvättad man var. Aldrig aldrig ALDRIG att jag utsätter mig för nåt sånt igen.

Så därför! Kommer jag i år fira jul med större dunder och brak än någonsinn! Det ska vara knäck i högar, julklappsrim, Kalle Anka och MASSOR av kärlek! Förra julen fick mig att inse hur otroligt familjär man faktiskt är, och är det nån gång man verkligen ska vara med sina nära och kära är det på julen.

Budskapet med detta långa, och kanske delvis smått fanatiska, inlägget är enkelt.
Det finns en dag på året som är specillt tillägnad alla man håller av, nära och kära, vänner och familj.
Slösa inte bort den. Det kommer inte jag göra.

Ledig fredag!

Ledig fredag borde vara standard, så gott!
Hunnit rida alla mina hästar, ätit lunch med mamma, sen blir det socialt umgänge med Therese,  BodyAttack (eller styrketräning, har inte bestämt mig..) på gymmet, sen kan man inta soffläge med gott samvete och kolla Idol-finalen. :) Låter som en plan!

Måste få ta tillfället i akt att ge mig själv en klapp på axeln, imponerande träningsdiciplin har uppvisats denna vecka! Fantastisk motivation, dagarna har i princip bara gått ut på att vänta på träningspassen, gott! Lyckades till och med pallra mig upp igår och köra IndoorWalking passet kl 07.00. Konstigt fenomen, det är alltid lika jävligt att ta sig ur sängen och köra kondition på morgonen, oavsett hur tidig morgonen är. Men så härligt det är när man väl gjort det! Ambitionen är att fortsätta köra IW passen varje torsdag, Keep up the good work, Winkler! :) Nu ska alla överflödiga fett-kilon bort!

Bara en vecka kvar i skolan, sen väntar 3 veckor jullov. Herregud va lyxigt det är att plugga! Tror jag ska fortsätta med det resten av livet.. ;)
Helt sjukt hur fort terminen gått, känns som om vi precis börjat. Och ännu fortare lär det gå framöver, ännu mer träningslära och sånt som väntar, lovely!

Nu så, dax att ta tag i verkligheten igen.
På återseende kära vänner!

Ett par extra timmar tack?

Känner paniken komma krypande, och har sitter jag och fördriver tid på att blogga. Hurm..  Nåväl.
Ridit mina dårar i morse, skönt med ledig dag. Har suttit en stund med mitt kostarbete, infoletandet har jag avslutat och planerar påbörja arbetet, typ, snart. Jaja.
Planen är sen att jag ska hinna hem till stan en sväng för att köra ett axelpass på gymmet innan jag åker till kvällens hoppträning med min lilla häst. Phu. Kan gå.

Gårdagskvällen tillbringades som vanligt på gymmet, BodyAttack och core hann jag köra, gick riktigt bra! Maxat med energi, kan ha något med ett snabbt möte med många namn, haha... ;) 
Fick dock riktigt separationsångest när jag inte hann köra BodyPumpen efter, ville bara haffa en skivstång och köra lite liiite när jag hörde introlåten från salen.. Men men. Prioriterade helt enkelt att åka på VIP kväll på Team Sportia med min papps, 20% på hela sortimentet, ja jag tackar! Resulterade i proteinpulver, nya träningshandskar och nya byxor, som min snälla far tyckte att han kunde bjuda på :) Najs! Så nu är jag rustad för träning, hell yeah!
Förälskade mig i ett par löpartights från Craft också, dom finns med på min önskelista till tomten, helt klart!

Well well, dags att pallra sig in till staden och göra lite nytta.
Adjö och på återseende.


RSS 2.0