WC dressyr

För alla er stackare som precis missade sändningen från world cup dressyren från skandinavium kommer här nu en kort resumé.
Till en början, Minna Telde, vilken uppvisning! Helt fantistiskt att se, hänt mycket sedan Flyinges internationella i höstas när jag såg dom sist. Mjukhet, balans, smidighet, spänst. Precis som det ska vara. Härligt.
Heinke Kemmer, not so impressed. Tyvärr. Nja, saknades mjukhet, lite ryckigt och spänt tyckte jag. Och att skylla på låga poäng, humpfr, det var inte  bättre. Nä, diss av mig.
Vidare, imponerad av Schulten-Baumer, fint ridet, läcker häst, gillade den.
Och avslutningsvis. Briar. För sista gången i Sverige, även han mycket bättre än i Flyinge. Ett fullsatt skandinavium som står upp och applåderar i takt med sista passagen, det ger gåshud även hemma i soffan. Även om jag aldrig gillat typen av häst riktigt, så är det svensk dressyrhistoria. Helt makalöst. End of an era. Håller tummarna för att det får bli en sista WC-final i Los Angeles med som avslutning bara. Han vann denna tävlingen btw.
Men helt klart ett sånt där "moment" som man kommer ihåg.
Dock står fortfarande Lussan högst i topp på den listan. Så många gånger jag sett inspelningen från just detta tillfälle.
Skandinavium -98, Världscup final. Louise Nathorst med Walk on Top leder inför küren. Anky  med Bonfire går ut som näst sist, sätter en kanonritt. Lussan är sist, med specialskriven musik av Benny Andersson. Piruett med enhandsfattning.  Och hon vinner. Hon slår Anky och vinner WC-finalen. Prisutdelning, ett fullsatt skandinavium står upp och applåderar, Opus gamla låt Life is Life spelas, in på prisutdelningen i passage i takt till musiken.
DET, mina damer och herrar, framkallar gåshud och glädjetårar än idag, dryga 10 år senare.

Ja ja, jag vet att jag är både en aning sentimental och lite smått manisk. Men va fan. Jag älskar det här.

Min underbara lilla GP-ponny fick idag jobba lite med kandaret, kanonfin! Hon är heeelt magisk. Hon som aldrig tidigare gått att samla utan att hon fått hyperpanik, nu tränar vi piruettgalopp och snuddar vid passagen bra dagar. Helt obeskrivligt. Fråga inte  vad som hänt eller vad jag gjort. Fast antagligen har jag bara gjort som min kära tränare försökt få mig att göra i alla år. Rida. Jag är lite trög. Men oj vad bra det går nu.


Jaja, ni som inte förstått denna galna passion har kanske inte uppskattat dagens inlägg lika mycket som jag gjorde när jag skrev det. Men som sagt, jag bara älskar det här. Punkt.

Hipp hipp hurra...

...för Johan idag!
Idag blir alltså den käre sambon hela 28 år gammal.
Hela lägenheten full i folk; mor, syster + sambo + son samt bror + son. Hela konkarongen. Trevligt som alltid, tycker väldans mycket om min svärfamilj.
Själv va jag väl inte nån festprisse direkt, jobbar som en gnu...
Gårdagen; Jobbade hela morgonen och förmiddagen, sen snabbt hem till k-na, ducha och byta om för ett besök hos frisören. Fin i håret och fräch som ett plommon i juni bar det av till stallet igen, på med mössan igen för ytterligare ett antal timmar i ridhuset. Ett jävligt kallt ridhus. Tusan va jag frös..  Kom hem vid 22.30, snabbdusch för att sedan inse att senaste depåstoppet gjordes vid 13-tiden.... I säng vid 01 eller nåt sånt, ingen Johan hemma, kunde inte somna..
Dagen; Jobba morgon och fm igen. Lagom kul att stiga upp kl 06 efter maximalt 4,5 timmars sömn. Men inget ovanligt iofs. Stressa vidare, kasta i mig lite mat hos mamma för att sedan åka hem och rida min lilla häst. Laddad som en lagom sprängladdning för att spränga bort halva skåne, och dessutom red vi mitt ute på öppet fält. Spänning i tillvaron. Men väl i arbete skötte sig ponni exemplariskt, jobbade på riktigt fint. Sedan stressa iväg igen, anländer till hemmet en kvart innan den kära svärfamiljen beräknas dyka upp. Snabbdusch, snabbpåklädnad och snabbsmikning. Hinner precis lagom för at dessutom städa upp det sista som den alltid lika noggranna mannen inte sett... Därefter följer ett tempo som inte jag är speciellt van vid i alla fall, nämnligen en 2-årings! Full drulle rulle, men gud så underbar han är lille gossen..! Hmm, vill med ha en sån... Nån gång...
Nåväl, familjen har åkt hem, Johan gav sig av till en kompis för att spela nätpoker, och här sitter jag. Ensam och övergiven. Börjar bli van.

Men fin i håret är jag i alla fall.

Nu ska jag självömka mig själv med popcorn och en nytankad film.
Såg btw senaste Saw filmen häromdagen, nr 5 i ordningen. Skräckfilmsfantasten i mig kallade, och jag hör till dom som Faktiskt har gillat Saw. Så senaste filmen var ju given. Kollegan min och jag skulle sett den på bio när den kom, min skräckfilmskompis, men den kom aldrig till k-na. Så det fick bli en tankad version.
Min recension:  Saw får 3 av 5 toast. Mja. Bra.
På tal om recension, kolla gärna in Björn Gustafssons karraktär Benjamin, ni som inte redan sett honom. Finnes på YouTube. There we´re talknin´ Recension!

Nä, som sagt, självömkan va det ja.

Skitväder

I helgen sken solen med första föraningen om vår.
Sen kom det, detta vita, blöta, kalla helvete... Finns inget jag hatar så mycket som snö. fy fan.
Man kan inte vistas utomhus utan att bli blöt och kall, det går inte att rida och det är såpahalt att köra bil... Nä, bort med det nu. Omedelbums. Hmpf.
Fåordig idag,  kall och blöt, kan det bero på snön månne? Stå en halvtimme i duschen och tina tror jag..

I övrigt, en mycket speciell grupp med människor har sista tiden upptagit mycket av mina tankar. En i perioder väldigt saknad grupp med människor. Vet inte om det är all snö som väcker minnena från forna vintrar i Falun till liv, men ni är då allt annat än glömda, era dårar. Snö, skotrar och rally på isen. Cross mek och billig folköl. Det var tider det.
Och min bästa vän. Som egentligen betyder mer än någon annan, och ironiskt nog också mer försummad än någon annan. Men aldrig bortglömd. Älskar dig så det gör ont, käre vän.
Vi ses. Lovar.


God natt.

Trevligt i helgen?

-Jovars.
Visst är det väl trevligt att stressa ihjäl sig hela förmiddagen, köra i hundranitti hem från träningen, laga middag, städa lite till, göra sig i ordning. Allt för att förbereda en trevligt kväll med vännerna.
För att sedan behöva ställa in alltihopa en timme innan... Det är vänner det... =/
Så nu är det bestämt, hädanefter slutar jag göra upp planer, för det slutar  ändå alltid med att den alltid så goda vännen ställer in i  sista minuten.
Just nu önskar jag mig bara en sak, för att göra tillvaron trivsam. En umgängeskrets. Vänner. Någon att vara med.
Undrar hur man hittar sånna? Annons på blocket? Ja inte vet jag.
Nåväl, helgen fortlöpte relativt smärtfritt ändå, Johan kom hem igår kväll och allt är i sin ordning igen.
Söndagen var jag och mamma ute på "tigerjakt" med våra små grå. Lobelia o Camira skulle ut på promenad i den stora skogen, och ambitiösa jag väljer då att inte sitta uppe på. Nejnej, jag är nyttig och duktig och går bredvid lillponni istället. Min ambitiösa sida satsar på att promenera med ponni nån dag i veckan i alla fall (kan ju inte missa för många träningsdagar på att lulla i skogen..) för att sedan ta med henne ut på joggingturer också, när vädret är lite trevligare. Får väl se hur det går med det i praktiken. Men tanken är god.
Nähä, nu ska jag inspektera tv-utbudet, sedan är det läggdax för en liten Winkler.
Go natt o på återseende.

Dagens bestyr...

Inledde dagen med en tur till ridhuset med min kära lilla ponni, kalasfin som alltid. Piruettgaloppen och galoppslutor börjar funka bra, även bytena börjar lossna. Riktigt roligt, min lilla ponni liksom. hon är bara helt makalös.
Vidare hem och mocka och göra iordning stallet hemma. Snabb lunch hos mamma, sen börja jbba vid 2. Mådde måttligt bra efter gårdagens helkväll i ridhuset, men med en näve alvedon går det mesta.. Aja, väl på jobbet, körde lite med min käre vän traktorn, lite harvning och sånt pyssel. Därefter lektioner, även ikväll en helkväll.. Lottis passade på att fira sin dotters födelsedag, och varför inte köra slut på sin personal när man nu har chansen? ...
Kommer hem, högröd i ansiktet, kokande hjärna och stelfrusen  kropp. Hade någon frågat vilken dag det är hade jag inte haft en aning. Aja, snabb dusch vilket gav en aningens mer levande Winkler.
Och nu sitter man då här med tjockis katten i knät, ska upp och jobba halv 7 imorgon bitti, men är alldeles för uppe i varv för att kunna sova. Jag lever ett väldigt hälsosamt liv.... Not.

Undersöka om teven erbjuder något lagom sövande ikväll månne.
Tills vidare, god natt.


Dagens sjukstuga

Nyss hemkommen från jobbet, första arbetsdagen den här veckan. Har haft min mystiska sjukdom på besök igen...  Mår bra, känns det som. Tills jag reser mig upp. Då snurrar hela världen och det känns som om någon drämmt en stekpanna i huvudet på mig. Yr och illamående i en salig röra, eller som en helt vanligt fylla på ren svenska. Sen börjar man ju då lägga ihop 1 & 1, och inser att precis så här har det varit förut. Och då liksom nu kommer det i samma veva som jag börjar tappa hår, sover dåligt, konstig aptit, kass mage, konstant trött och dåligt humör. 
Jag är sliten. Helt jävla utsliten. Fan.
Då så, då har vi konstaterar orsaken, då har vi ju även lösningen. Lugna ner och stressa mindre!
Jo, visst, den dagen. Jag hinner inte. Och även om jag hinner så stressar jag för att jag tänker att du kan jag hinna nåt annant också, bara för att jag hinner. Eller så blir jag stressad för att jag inte hinner det jag tänkte att jag skulle skynda mig med att hinna så att jag hinner lite till. Eller så stressar jag bara för att hinna ta det lugnt, men då blir jag ju stressad för att jag stressar för att hinna vila.
Phu. Nu blev jag stressad igen.
Nu får jag skynda mig att lugna ner mig så att jag hinner ta det lugnt.
Ja jisses....

I övrigt börjar jag bli riiiktigt sugen på att boka ett nytt besök hos min käre vän tatuerarn.
Som sagt, första gadden gjordes i höstas, men först nu kan jag stoltsera med att jag är teknisk nog för att kunna visa upp en bild på resultatet! På bilden är den helt nygjord,  så lite svullen och röd är den ju, men fin ändå!
Känner mig lite smått.... konstig?... men jag saknar faktiskt känslan, och ljudet! Haha, det jag fruktade mest innan jag gjorde den, men det är lite behagligt på nåt sätt. Lite häftigt.
Aja, innan sommaren kan jag i alla fall lova mig själv att då ska nästa vara på plats, längtar!
En god vän talade om för mig att tatueringar är beroendeframkallande. I knooow.







Kvällens restrande planer, en snabb dusch, en snabb macka, en snabb TV-glutt, en snabb godnatt puss, så hinner jag kanske med ett snabbt kapitel i min bok också! Om jag hinner.....

God natt!


Nya botemedlet mot alla diverse åkommor - impulsshopping!

Nu var det då än en gång konstaterat - impulsshopping ÄR a good thing! Kanske inte för den stackars plånboken, tack och lov finns ju fortfarande chansen att hitta trevliga saker bland alla reaställningar runt om i stan. And so I did!
Helgens outfit är således i stort sett klar, nya jeans med silversömmar och silvriga skoletter, me like! Förhoppningsvis kommer det i veckan att kompletteras med en rosa skjorta med silvertrådar från HM som jag har på span. Återigen är det den stackars plånboken som drar det sista strået.
Fenomenet i sig - impulsshopping - är faktiskt ganska intressant. Aldrig mår man väl så bra som med ett nyinförskaffat plagg i handen, hur onödigt det egentligen än må vara. Sånt som man inte vet att man behöver förrän man stöter på det. Som man vet att man bara måste köpa, annars kommer man spendera dom närmasta veckorna med att ångra sig. 
Sånt gör mig glad!   
Helgen innebär sololiv för min del, den kära sambon kommer vara iväg på tävling hela helgen. Och när katten är ur huset dansar råttorna på borden,  eller i alla fall jag och mina kära kollegor ;)  Värsta naaajs. Så alla lokala partysugna besökare - vi ses på Statt i helgen ;)

Ja, det var väl det. Nu ska jag ta en dusch, sen väntar favoritfilmen! Smala Sussie. Finns ingen bättre. Helt skruvad, pointless och fullkommligt... fullkommlig. Helt underbar.
Dagens tips! Smala Sussie - se den!

Over and out.

RSS 2.0