Återigen en Ronnebybo...

Jahaja, då va det dags att flytta tillbaka till Ronneby igen. Nu väntar återigen sololivet i en etta helt utan krav och förpliktelser. Skönt. Faktiskt.
Nåja, nog om det.
Dagen har iaf spenderats i den nyförskaffade lägenheten, tillsammans med far, bror och en herrans massa penslar och färgburkar. Målat tak, ajaj i nacken, men bra blire! Och rummet blir också kanonfint, med min kakelugn! Me like! Imorgon kommer bror tidigt och börjar måla hall och kök, sen är det bara karmar och golvlister kvar att måla, sen en jäklans massa städning, SEN kan jag börja flytta! Satsar på att det ska vara klart under helgen, optimist-Winkler... ;)

Ja, så kul har jag det nu för tiden.. Nåja, det blir nog bra till slut.

Winkler på safari.

Idag har Winkler botaniserat på relativt nya och okända marker,  bland hoppryttare och hopphästar. Överallt skymtade Kingsland jackor, pullarnosgrimmor, ventilationshjälmar och odefinierbara betsel. Och mitt i denna smet satt Jag, en liten vilsekommen dressyrryttare, och längtade efter breda vitfodrade nosgrimmor, Pikeurkavajer och hästar med flashig trav.
Åter igen, jag vidgar mina vyer.
I ärlighetens namn är det faktiskt ganska kul att kolla hoppning också, även om det sticker till i dom pedantiska dressyrögonen med jämna mellanrum.. ;)
Att dessutom boostra lite tävlingsvibbar är ju inte fel. Årets debut sker om  två veckor, laddad laddad!
Var iväg och tränade för världens bästa Pia igår, min lilla häst överträffar sig själv gång på gång, helt makalös! Igår var det så nära perfektion man kan komma, ryggen uppe, mellan hjälperna, kanon bjudning till handen och världens schwung i traven, vilken känsla! Lyckas vi behålla så lite som en promille av det så är min lilla häst farlig igår, no talkin´  ;)




Flyinge tripp och fenomenal dressyrträning

Gårdagen då till att börja med.
Jobbade hela fm, sen direkt hem och rida Lobelia. Därefter hem till mamma, duscha, sminka och klä på sig. Åka till Pernilla (inte Pernilla som jag jobbar med, den andra Pernilla!), vidare tillsammans med destination Flyinge, och deras hingstvisning. Trevligt!
Mycket, hm, intressant bilfärd. Minst sagt. ;)  Älskade vän!
Strax framme vid flyinge "råkar" vi dessutom stanna vid en Kyra K outlet. Bad idea. Vi höll på att inte komma därifrån, i alla fall inte med ekonomin i behåll. Phu. Slutade iaf hyfsat lyckligt, två pikétröjor och en polo med dragkedja. Najs! Hade kunnat spendera sjuka summor på sånt om nån bara sponsrat lite...
Mycket trevliga hingstar, men känner mig rätt tacksam att jag inte håller på med avel, min beslutsångest hade ju nått helt nya dimensioner..! Men som sagt, mycket vackra hästar. Grand finale - Edward Gal med Lingh. Wow. Världsklass, på riktigt! Härligt att se. Inspirationen på topp!
Mötte dessutom Fredrik med sin käre far - alltid lika trevligt!

Vidare till dagens strapatser.
Började med en tripp till Ronneby och planeringsmöte inför allsvenskan. Beslutades att vi skulle ha gemensam mental träning, och att vi ska fixa lagjackor. Typ.
Vidare, systembolaget för att bunkra upp inför kvällen. Mer om det senare...
Sen hem till stallet, lasta upp en transport hö på loftet. Snabb lunch. Putsa grejer, tvätta ponni, packa grejer. Sen återigen till ronneby, träning för Pia. Inspirationen från gårdagen va på topp, så det gick kanon! Stolt pia, härligt!
Därefter va då tanken att jag skulle joina Therese och hennes partaj. Insåg dock att kl 20.00, nyss hemkommen från diverse aktiviteter i en rasande fart under hela dagen, så fanns det helt enkelt lite för lite energi.
Resultatet blir att jag sitter hemma med johan och niklas och tittar på melodifestivalen (som för övrigt resulterade i katastrof enl mig..), dom dricker upp mina, MINA, aquatini, plus diverse annat. Och nu är dom ute och roar sig, och här sitter då jag. Ensam och övergiven, som alltid.
Jaja, det kan alltid va värre va det nån positiv jävel som sa...

Morgondagen kommer att bjuda på en löptur på morgonen (mitt nya obbsession, det är så härligt!), sen duscha, så klart! Hem till mamma på middag, sen till hästarna. Ska ut på promenad med ponni efter tuff träning idag. Får se om jag pallrar mig upp på det andra spöket med. Får se vad nerverna säger.. ;)

Så, en helt vanlig helg hos en helt vanlig Winkler.

Kunskaperna flödar!

Nu är jag precis så där fullproppad med nya kunskaper som man bara kan bli efter en riktigt intensiv helgkurs.
Helgen har spenderats i Olfström av alla ställen på jorden, tillsammans med Emmy, Karin och en hel hög andra ungdomledare, för att utveckla vårt ledarskap. Kursen kallades snyggt för Ta Täten, annordnad av Svenska Ridsportsförbundet.
Så nu är vi världens bästa ledare!
...eller not...
Visst, alltid kul och spännande, men ack så intensivt. Men det var roligt.
Ofrånkommligt är dock att det roligaste med att vara på kurs inte är själva kursen, utan fritiden kvällstid! Herre jisstanes vad jag har skrattat, så tårarna sprutat och magen krampat. Strapatser till kristianstad med hajk i leran, telefonsamtal med odefinierbara dialekter, bubbeldricka i toalettglas. Och söndagens hemfärd som tog en 3-4 timmar, via kristianstad och stängd hästaffär, vidare till ett öppet ekohallen, och sist donken i karlshamn.
För att inte tala om våra musikinspelningar! Vad gör man inte när man har riktigt tråkigt och är riktigt övertrött.. Älgarna protesterade, elefanter balanserade och krokodilen i bilen... Jag  säger då det. Mycket ska man behöva höra innan öronen ramlar av. Bland annat sig själv skrålandes om protesterande älgar... Men kul hade vi! Gosse..!

Kan ju tillägga att i onsdags var det ännu mer kursande, denna gången en preparandkurs inför biträdande ridinstruktörsexamen. Mari Zetterqvist i onsdags, och denna onsdagen blir det Agneta Aronsson som står för drillningen.

Jisses vad jag är välkursad just nu!


Avslutningsvis, ordet "kurs" har aldrig låtit så roligt som i munnen på en äkta olofströms-bo!

Tack och god natt.

Vidgade vyer och överbelastade nerver

Idag har jag lyckats utsätta mig för den största nervpåfresningen i mannaminne. Jag betalade dessutom  för det. Jag gjorde det inför publik. Jag gjorde det dessutom frivilligt.
Jag hopptränade.
Mitt livs första officiella hoppträning. I´m proud. Jävligt proud.
En gammal god vän till mig var alltså på ridskolan och gästtränade idag. Artig som man är måste man ju såklart ställa upp på det här spektaklet. Lånar säkraste ridskolehästen vi har, min käre vän Myzak.
Med hjärtat i halsgropen och nerverna kvarglömda på toaletten entrar jag manegen, full i skräckinjagande hinder.
Men, tack och lov, den käre hästen hoppar som en klocka. Jag behöver bara styra. Perfekt. Mer än så klarade inte min kropp av i detta pressade tillstånd. Den käre vännen är dessutom väldigt ödmjuk och lugn mot en stackars vilsekommen dressyrryttare. Han var säkert inte imponerad, han ville säkert skrika både det ena och det andra. Men han gjorde inte det. Tack för det.
Och. Hör på den här. Det var roligt. Jag hoppade banor med hööga hinder och tyckte att det va roligt! När hände det sist?? Never.
Well done Fredrik, att lyckas få en totalt skräckslagen dressyrmes att se nöjet i hoppning. Inte illa.
Fredrik Albin, that´s the Man!


Nåja, kan ju inte bara ägna mig åt nöjesridning hela dagen. Åkte därför hem och red ett kanonpass på min älskade lilla häst. Heeelt makalös, som alltid. Ofattbart.


Måste ju även tillägga att igår, på min löptur, stötte jag minsann på en rabatt med snödroppar i! Snödroppar! Blommor! Vår!
Sånt blir jag lycklig av, en tidig morgon en tidig vår. Solen skiner, fåglarna kvittrar och yvn från stumholmen. Underbart. Undrar föresten varför jag är så barnsligt kär i stumholmen? Karlskrona som har en enorm skärgård och det är fantastiskt överallt. men stumholmen, that´s the place. så är det.

Nä ni, dusch mat film och säng. i inbördes ordning.
God natt

RSS 2.0