När började jag bli gammal??

22 år och åldersnojja.
Dagligen träffar man gamla klasskompisar på stan, hör av dom på facebook eller hör ryktesvägen. De är gravida alt har redan barn, har gift sig, köpt hus, har lyckade jobb och blivit vuxna på heltid.
Och jag får tokpanik!
Här sitter jag och betraktar mitt liv i något sånär objektiva ögon, och blir inte direkt imponerad. Ensam i en etta i Ronneby. Pluggar mest bara för att jag inte har nåt bättre för mig (trivs dock som fisken i vattnet med utbildningen!). Har en ekonomi som är nånstanns kring existensminimum en bra månad.  Inte riktigt så jag tänkte mig att livet skulle se ut.
Alla andra har liksom växt upp, jag fastnade nånstanns på vägen.
Nåväl. En dag kommer han kanske inridande, min prins på sin nobla springare.. Tills dess klänger jag mig fast vid det sista unset av hopp om ödets välmening. Tror faktiskt att han där uppe vill mig väl trots allt. Till slut.

Herregud, 22 är väl ingen ålder...?

Segt..

Småsliten Winkler.
1. Ryggen är tillfälligt ur funktion tack vare en ny ponny på ridskolan som jag fick äran att provrida. Hrm. Fick regelbundet små spel när hon bara stod och studsade och bockade som en studsboll i hundranitti, och lyckades så klart knäcka till min rygg. Dumt.
2. Benen är trötta av dubbla träningspass igår. Sprang en runda på skoltid (japp, eftersom jag går på världens bästa skola så tränar jag på skoltid), men kände mig så jäkla seg att jag va tvungen att ta en runda till på kvällen, som straff :p
3. Hjärt- lungräddning på skolan idag. Visst, jättebra, men jobbigt.. Mycket jobbiga minnen, tog mycket energi. Usch, kommer nog alltid finnas kvar, hur lång tid det än går.  Föralltid i mitt minne lilla vän.
4. Vetskapen om att morgondagen kommer bli lååång. 5 hästar står på planeringen, efter skoltid. Visst, 3/5 genererar pengar och det är ju alltid trevligt.
5. Livets träd växter snett som fan just nu. Nöjer mig utan mer ingående beskrivning än så. Ja.


I övrigt, tittat på filmen Super size me på kost- och näringsläran idag. Tycker nu att jag har tillräckligt med belägg för att få tycka att tjocka människor är äckliga. Riktigt äckliga.
Fett är äckligt. Så är det bara. Tycker jag.

Positivt - sista skoldagen imorgon. Sen väntar en veckas höstlov (wiiie!) därefter två veckors praktik. Ska vara på United Motion Gym i ronneby, ska bli skitkul. Tre glidarveckor, härligt. Ja, brukar väl va rätt glidigt i skolan med iofs, men ändå.. ;)

Nåväl, god natt.


Komplettering från gårdagen

Insåg igår att min förmiddag var totalt oplanerad, och så kan man ju inte ha det..! Pallrade mig in till karlskrona och tittade på ponnydressyr tävlingarna, kul att bara sitta på läktaren ibland, även om det va skapligt kallt..
Nåväl, när jag sitter där får jag ett sms från mamma "om du går bort till sekreteriatet så kan du hämta ditt pris, du kom 4a igår!".
WHAT!?!
Red ju ganska tidigt i klassen, och visst hade det gått bra, men många duktiga återstod så vi åkte hem istället för att vänta in sista halvan av startfältet. Dumt gjort. :)
Kändes riktigt härligt att få lite upprättelse efter första klassens fiasko, nu är flaggan på topp igen :)

Så, en hedrande 4e placering i LA:6 blev gårdagens resultat :)

PonyPower! =D


Draft: Okt. 10, 2009

Som alltid - full fart!

Gårdagen inleddes i skolan med redovisning av våra grupparbeten. Kul kul. Många intressanta diskussioner, som alltid.
Därefter snabba ryck till Sandbäck där jag och två klasskompisar skulle rida turridning! Islandsponny? Baah! Shirehäst! =D
För alla er icke insatta är detta alltså världens störa hästras, mao skapligt mäktiga djur!
Kommer till gården, typ trekvart för sent efter diverse felkörningar.. Fantastiskt vackert ställe, smakfullt och väl inrett. Engelskinspirerat med mörkt trä och mysiga detaljer. Me like.
Kliver vidare in i stallet. Och då! inser jag att jag har nog aldrig sett en shirehäst live nångång.. Framför mig står det största djur jag sett! Heelt gigantiska! Blir presenterad för hästen som jag blivit tilldelad "-du som är dressyrryttare ska få rida Färdinand!". Färdinand. En kolsvart bjässe på 187 enorma centimetrar. Stor, stilig och ståtlig. Minst sagt. Well well, sadla blev nästa projekt. Hrm. Ja. Det gick iaf :)
Uppsittning. Stallägaren frågar om hon ska kasta upp mig. Javisst svarar jag och vänder mig mot sadeln. Och inser att jag når inte upp för att ta tag i fram- och bakvalven..  Hrm. Väl uppe säger hon "-Va nu snäll mot lilltjejen Färdinand." Hrm. Ja.
Men vilken upplevelse! Min käre kompis Färdinand levde inte upp till sitt namn i alla fall. Minst lika känslig som vanliga halvblodshästar, hoppade och busade när han tyckte han kom en halvmeter för långt efter.. ;) Och i trav och galopp, visst MYCKET häst, men så känslig att man kunde reglera enbart med säte. Och bara lite stöd med skänkeln så gick han i fin form i alla gångarter. Och vilka gångarter! Bara flöt fram! Härligt!
Tror jag förälskade mig lite i denna tjusiga Färdinand..! Vilken kille!



  Färdinand!  :)




Nåväl. Därefter raka spåret till ronneby och rida en utbildningsponny. Gick mycket bra. Börjar bli riktigt duktig nu, nu behöver vi bara diskutera en liten stund hurvida arbete är bra eller inte.. ;)  Han börjar ge med sig ;)

Vidare, hem och rida unghästen och ponny. Unghästen är som en extrautrustad Ferrari, varje dag hittar jag finesser som jag inte visste fanns där :) Coolt!
Ponnyn laddades till tävling. Duktigt, som alltid.
Sen tvätta, putsa, packa för förbereda till tävlingen. Mycket jobb, framförallt en sen fredagkväll när man har hållt igång nonstop hela dagen, dessutom kallt mörkt och ensamt. Bah. Trist. Men men.


Så till dagens bravader, tävling i Karlskrona.
Inleder med en katastrofal framridning. Tänker tillbaka och skäms över hur mitt mentala totalt kollapsade. Utan att säga för mycket, men fanns ett enormt störmoment på framridningsbanan. Otroligt oproffsigt att inte kunna koppla bort det, ännu mer oproffsigt att jag inte ens kom för mig att ens försöka. Just då tänkte jag inte på att det störde så mycket som det gjorde, svårt att analysera sig själv mitt uppe i det.
Nä, får bli mental träning inför nästa tävling, här måste jag utvecklas.

Nåväl, reslutatet i första klassen va väl som väntat uselt, allt för spänd häst och ryttare som antagligen inte tog många andetag under den ritten.. :P Jaja. Tar med mig lärdommen om mitt mentala arbete och lägger resten bakom mig.

Andra klassen sen kändes betydligt bättre. Avspänd ryttare och avspänd häst. Dock fick vi som vanligt inte riktigt till skolorna på banan, i övrigt bra. Bra galopprogram för en gångs skull, positivt!
Resultatmässigt vet jag inte, många duktiga med i klassen. Men jag är nöjd med min lilla häst i alla fall! :)


Morgondagen innebär hoppning. Lovat att hjälpa mamma först med ridskolecupen, därefter polluxhoppning.
Ja, alltid nåt att fylla ut en annars ledig söndag med. Ledighet är för slappisar och pensionärer..


Well well, god natt!

Pluggkärlek!

Måste bara få inleda dagens inlägg med en kärleksförklaring till min skola!
Guud va jag trivs! Helt enormt.
Måndagar - massage hela dagen! Just nu finns rygg, vad och baksida lår på min repetoar. Där är det bland annat musklerna erector spinae, rhomboiide, levator scapulae, latssimus dorsi, hamstrings och triceps surae som får sig en omgång ;) Tror jag börjar smittas av Mariannes syndrom, jag drömmer muskler ;)  Sammanfattningsvis, massage är skitkul! Och som sagt, bänken fins hemma, frivilliga försökskaniner mottages tacksamt!
Tisdag - Spa på schemat. Just nu ansiktsbehandlig inklusive ansiktsmassage. Kul, typ. Inte veckans höjdare, men helt ok.
Onsdag fm - psykologi. Kul! Nu tvingas även min igenrostade lilla hjärnskrutt att tänka till. Kan kanske vara välbehövligt.
Onsdag em - träning. I onsdags innebar det ett pass step up med hela klassen, annars kan det bli en löptur i de västblekingska skogarna. Härligt!
Torsdag fm - kost- och näringslära. Wiie, now we´re talkin! Skitkul, vill lära mig allt! Att vi dessutom har världens mest intressanta lärare förstärker bara allting. Hur kul som helst.
Torsdag em - datakunskap. Veckans tidsfördriv. Nja, hade kunde varit utan, men visst. Helt ok.
Fredag fm - Hälsa friskvård. Just nu jobbar vi med grupparbeten, Charlotte och jag gjorde klart vårt arbete om träningsmissbruk igår. Mycket intressant.
Fredag em - träning igen. Som sagt, antingen gemensamt pass eller självständigt. Skitkul!
Ja, så här ser mina veckor ut. Helt underbart.
Och klassen! Vilken klass! Vilka människor! Helt underbara!
Och lärarna, och skolan. Jisses, helt fantastiskt kul.

Praktik i början på november, försöker få plats på wellness studio i ronneby. hade varit riktigt najs. Kanske man äntligen kan komma igång med gymträningen med. :p


Det var skolan det. Nästa punkt blir då automatiskt hästarna.
Ja, finns inte mycket att säga. Det funkar perfekt. Ponnyn är grym, unghästen uppför sig exemplariskt (peppar peppar) och allt är toppen.
Även övriga hästar som på ett eller annat sätt hamnat på mitt bord funkar kanon. Utbildningsponnyer, försäljningshästar och ridskolehästar på inskolning. Jag gör ett förbannat bra jobb ;) klapp på axeln Winkler.


Ja, kort och gott. Livet lever vidare. Jag trivs och mår bra, i min lilla bubbla..
Fan, jag mådde alldeles utmärkt av att leva runt i min bubbla utan att tänka och utan att sväva ut. Jag har det bra, intalar mig det. Jag lever ett jävligt torrt och tråkigt och inrutat liv. Jag vet. Men jag trivs. Jag mår inte dåligt för det.
Men du sådde ett frö, en tanke, skakade runt lite grann. Störde ordningen.  Och jag får försöka reparera det. Typiskt.
Bara en parantes. Ja, inget som egentligen har ett sammanhang, men ändå. Mina tankar.

Ha en trevlig helg. Själv ska jag springa så benen går av och magsaft uppstöts. Kan behövas.
So long.

RSS 2.0